Hondenkooi voor de auto

Veel hondeneigenaren willen graag hun hond vervoeren in de auto. Alleen de hond los in de auto zetten is niet veilig voor de auto en er zijn daarom ook andere manieren om de hond in de auto te vervoeren maar dan wel op een veilige manier. Een van de dingen die hiervoor gebruikt kan worden is een hondenkooi. Dit is een kooi die in de kofferbak van de auto of de achterbank van de auto geplaatst kan worden. Het voordeel hiervan is dan dat de hond niet uit de kooi kan en dus niet door de auto kan lopen.

De juiste maat aanschaffen

Het is hierbij alleen wel belangrijk dat er een goede maat hondenkooi aangeschaft wordt. Het is namelijk niet de bedoeling dat de hondenkooi niet in de auto past waardoor de hond dan dus niet veilig in de auto vervoerd kan worden. Het is dus belangrijk dat je niet de grootste hondenkooi aanschaft als dit dan dus niet nodig is. Zo voorkom je dan namelijk gemakkelijk dan eventueel de hondenkooi niet in de auto zou passen. Het blijft daarnaast wel belangrijk dat de hond nog wel genoeg ruimte heeft om normaal in de hondenkooi te kunnen liggen.

Het beschadigen

Als de hondenkooi voor de auto te groot is voor de auto kan het zo zijn dat deze de auto beschadigd en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast is het belangrijk dat de hond voor een langere reis wel comfortabel kan liggen en zitten in de hondenkooi. Hiervoor zou er dan een deken of andere zachte dingen bij in de hondenkooi gelegd kunnen worden. Ook zouden er wat speeltjes ingelegd kunnen worden zodat de hond ook wat te doen heeft tijdens een lange reis in de auto. Zorg er dan alleen wel voor dat de hond zo nu en dan even uit de auto gelaten wordt om zijn behoeftes te kunnen doen en natuurlijk even rond kan rennen in het gras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *